Haarwerken voor jong en oud

Schoonheid & mode Blog

Kun je wel een markt vinden voor haarwerken?

Als je informatie zoekt over pruiken, haarstukjes en extensions, blijkt dat er een heleboel aanbod is. Veel mensen vinden dat ze met een goedkoop haarstukje of een pruik uit China prima af kunnen. Er zijn ook genoeg mensen die heel erg graag een mooie pruik van betere kwaliteit willen aanschaffen. Sommige mensen doen dit, omdat ze de voorkeur geven aan een mooie volle bos of omdat ze hun kaler wordende hoofdhuid willen verbergen. Er zijn ook mensen met huidaandoeningen die helaas ongewild kaal worden op jongere leeftijd en mensen die dwangmatig hun haar uittrekken.

Goed voor de dag komen

Eerlijk is eerlijk, mensen worden vaak afgerekend op hun uiterlijk. Verzorgd eruitzien is van alle tijden en helaas denken mensen bij haaruitval vrij snel aan een ernstige levensbedreigende ziekte. Als je solliciteert of op een feest bent, wil je niet eerst uit moeten leggen waarom een (groot) deel van je haren verloren zijn. Deze mensen zijn gebaat bij haarwerken die hen het leven een stuk minder gecompliceerd maken.

Synthetisch of echt?

Sommige mensen hebben een vrije keuze om haarwerken aan te schaffen en zullen dan gemakkelijker kiezen voor synthetisch haar. Het vergt wat meer verzorging en je kunt er niet mee slapen of zwemmen, maar ze dragen deze vooral bij speciale gelegenheden of ze hebben er geen moeite mee om hun pruik of haarstukje af te doen. Een synthetisch haarstuk zit vaak al meteen in model en behoeft dus weinig styling.

Maar voor mensen met een aandoening waardoor ze snel last krijgen van hun hoofd is een pruik van echt haar vaak een betere optie. De stichting Haarwensen is inmiddels een bekend instituut voor veel mensen die van hun lange haren af willen. Zij krijgen regelmatig haardonaties waarmee mooie pruiken, haarstukjes en extensions gemaakt kunnen worden. Er worden regelmatig acties georganiseerd door verenigingen en bedrijven waarbij er ook geld wordt opgehaald om deze pruiken te kunnen bekostigen voor mensen die een klein budget hebben en toch een pruik nodig hebben. Zo kan een pruik ook opbrengen wat deze waard is.

Kleine moeite, groot verschil 

Hoe je het ook wendt of keert, heel veel mensen zijn tegenwoordig blij met een haarstukje of een pruik. Mede door bovengenoemde acties zijn er meer mensen die de stap durven maken van het binnen blijven en feestje vermijden, naar het aanschaffen van een mooie pruik of haarstukje en gewoon weer deelnemen aan het dagelijkse leven. Een pruik of haarstukje en zelfs extensions kunnen een leven dus rigoreus veranderen. Kijk eens bij Hairmasters voor de mooiste haarwerken.

Delen

21 februari 2017

Alles over haar en make-up op Lisa's blog

Welkom! Mijn naam is Lisa, ik woon in Nederland en ik schrijf sinds kort heel wat neer over haar en make-up. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat te maken heeft met het opmaken. Heerlijk om er mooi uit te zien met een fijn kapsel en prachtige make-up die jouw gezicht en haarkleur fantastisch doen overkomen. Het is ook fijn om nu en dan eens nieuwe producten te ontdekken en ze uit te testen. Voor een overzicht van de laatste nieuwe trends of voor basic idee├źn ben je op mijn blog aan het juiste adres. Hier kom je namelijk alles te weten over Haar en Make-up.