Kapsalon

Haar- & huidverzorging Blog

De kapsalon

DE KAPPERSZAAK VAN VROEGER

Vroeger bestonden er aparte opleidingen voor het kappersvak. Dames- en herenkappers waren twee gescheiden werelden. Dat is inmiddels wel iets anders. Op de opleiding worden de studenten onderwezen in het knippen van zowel dames als heren. De theorie- en de praktijkexamens omvatten alle lesstof en technieken om op een goede manier de markt te kunnen betreden. Een eenmanszaak of een keten zijn beiden gebaat met kundig personeel. Zeer veel mensen zijn allemaal op verschillende manieren bezig met het uitoefenen van het kappersvak. Er zijn kapsters en kappers die aan huis komen, bijvoorbeeld omdat mensen niet goed te been zijn of omdat het gewoon makkelijk is. Maar anderen hebben een kapperswinkel en werken altijd vanuit één locatie. Zelfs in ziekenhuizen is er een kapsalon voor de langdurige patiënten. De inrichting van de kapperswinkel is niet heel erg veranderd. De stoelen zijn misschien moderner geworden maar het kapperslaken, de kam en de schaar zijn nog niet verdwenen. De föhn is wel een handig stuk gereedschap wat tweehonderd jaar geleden nog niet was uitgevonden.

DE MODERNE KAPSALON VAN VANDAAG

De kapperszaak is nog steeds de winkel waar iemand zich laat verzorgen om weer netjes voor de dag te komen. Knippen, snijden, watergolven, omvormen, kleuren, vlechten, stylen of opsteken en haren wassen zijn een aantal voorbeelden van zaken die gebeuren bij de kapper. Sommige kapperszaken geven voor de ontspanning er zelfs nog een hoofdmassage bij, omringd met geurtherapiegeuren is het dan lekker ontspannen. De Turkse kapsalons die werken ook met tondeuses maar oude kapperstechnieken worden door sommigen nog gebruikt. Met een brandend wattenstaafje de oorharen wegschroeien is daar de normaalste zaak van de wereld. Nederlandse kapsalons zijn vaak voorzien van televisies, thee en andere producten dan haarproducten om de sfeer te verhogen. Onder de kapsalons is veel variatie te vinden maar knippen kunnen ze allemaal.

KAPPERS IN DE TOEKOMST

Het kappersvak zal altijd blijven bestaan omdat er steeds meer mensen bijkomen en haren zullen blijven groeien. Of het nu is voor een knipbeurt om de paar weken of voor een bruidskapsel, de kapsters en kappers hebben er hun handen vol aan. Het kappersvak is zeker niet het gemakkelijkste beroep, fouten kunnen makkelijk worden gemaakt en slechte reclame is natuurlijk nooit goed. Trends en technieken komen en gaan, en ook de wensen van mensen zijn aan verandering onderhevig. Kapsalons van zelfstandige ondernemers of van ondernemende ketens zijn volop bezig om de winkels er altijd goed uit te laten zien. Even ontspannen bij de kapper is wat veel mensen zich heerlijk laten welgevallen. En dat is iets wat altijd zal blijven bestaan.

Delen

6 mei 2019

Alles over haar en make-up op Lisa's blog

Welkom! Mijn naam is Lisa, ik woon in Nederland en ik schrijf sinds kort heel wat neer over haar en make-up. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat te maken heeft met het opmaken. Heerlijk om er mooi uit te zien met een fijn kapsel en prachtige make-up die jouw gezicht en haarkleur fantastisch doen overkomen. Het is ook fijn om nu en dan eens nieuwe producten te ontdekken en ze uit te testen. Voor een overzicht van de laatste nieuwe trends of voor basic ideeën ben je op mijn blog aan het juiste adres. Hier kom je namelijk alles te weten over Haar en Make-up.